Netflix-serie met wijkagent Wilco Berenschot vanaf januari te zien “Mensen hebben een held nodig”

 8 november 2018 – Met het grote succes van ‘wijkagent nieuwe stijl’ Wilco Berenschot kon het eigenlijk niet uitblijven: een eigen Netflix serie met – uiteraard – de politieman zelf in de hoofdrol. “Ik kan niet meer normaal over straat.”

Inwoners van Rotterdam wisten het al langer, met het bekendmaken van de releasedatum van de nieuwe Marvel-serie Wilco Bearshot weet de rest van de wereld het ook. Wijkagent Wilco Berenschot is de nieuwe Netflix-superheld. Net als andere helden heeft de politieman speciale gaven om het kwaad in de stad te bestrijden. Wilco: “Ik ga natuurlijk niet alles vertellen, maar het heeft met de klaptafel te maken waarmee ik normaal altijd in de wijk zit. Als ik die uitklap…  Enfin mensen moeten maar gewoon gaan kijken.” Een echte ‘bad guy’ kent de serie natuurlijk ook. Wilco: “Barista Barry maakt met zijn latte macchiato’s de wijk onveilig. Uiteindelijk is het natuurlijk de vraag of ik het met mijn klapstoeltjes van zijn koffiebar weet te winnen.”

De keus voor de agent in plaats van een professionele acteur was volgens Wilco logisch. “Ik ben toch de enige die mij echt geloofwaardig kan neerzetten. Er zijn wel castings gehouden, maar het was het altijd net niet.” Veel acteerlessen had de politieman niet nodig. “Ik speel gewoon mezelf.”
De naam van de serie komt uit de koker van de makers. “Ik had liever mijn eigen naam gehouden, maar ze zeiden dat Wilco Bearshot internationaler klonk. Het is een Amerikaanse serie hè, dus ik snap het uiteindelijk wel.”

Behalve een mooi visitekaartje voor de Nederlandse politie, heeft de serie volgens de wijkagent nog een ander groot voordeel. “In de wijk zien mensen me misschien een uurtje achter elkaar. Nu kunnen ze 13 uur lang Wilco-bingewatchen.”

Wilco Bearshot is vanaf 1 januari op Netflix te zien. Speciaal voor de fans heeft Korpschef Akerboom goed nieuws: “In het kerstpakket van dit jaar zit voor iedereen een echte Wilco-krullenpruik en opblaasbare klaptafel.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

2 gedachten over “Netflix-serie met wijkagent Wilco Berenschot vanaf januari te zien “Mensen hebben een held nodig””

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *