Niet alleen BOA’s, ook ouders willen extra geweldsmiddelen

21 april 2020 – De media stonden er bol van: in tijden van corona neemt het geweld tegen BOA’s toe . En dus willen de opsporingsambtenaren extra geweldsmiddelen om zichzelf te beschermen. Ouders met pubers melden zich nu met dezelfde vraag. “Een BOA ziet mijn zoon af en toe op straat, ik woon de hele dag met hem in één huis.”

Onbeschoft, gewelddadig, onaanspreekbaar: het zijn maar een paar van de gedragingen waar ouders met puberkinderen mee te maken krijgen. En dat is niet altijd makkelijk. “Toen ik las dat BOA’s geweldsmiddelen wilden om met dit soort tuig om te kunnen gaan, dacht ik ‘dan wij ook’, aldus de moeder van Angelo (15) en Kayden (bijna 17). “Ik bedoel soms zijn het schatjes hoor, maar als ze weer eens dronken thuis komen en de ijskast beginnen te plunderen, kan ik wel een busje pepperspray gebruiken.”

Ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven aan over de kwestie in gesprek te zijn. Grapperhaus: “Waarbij ik wil aangeven dat politiemensen geweldsmiddelen hebben ter aanhouding, níet om zich te verdedigen. Maar goed, alle begrip als de gemiddelde ouder zijn of haar puber af en toe in de boeien wil slaan natuurlijk.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *