Niet alleen politiebureaus, ook chefs sluiten de deur – “P-zorg doe ik gewoon via Facebook”

30 augustus 2018 – In navolging van de sluiting van een aantal politiebureaus, houden verschillende basisteamchefs hun deur nu ook dicht. “Alleen maar digitaal bereikbaar zijn voor burgers beviel zo goed, dat gunnen we ons eigen personeel ook”, aldus teamchef Abdul Hassan.

Wat begon als een experiment in Noord-Holland-Noord heeft zich inmiddels als een olievlek over verschillende eenheden uitgebreid; de chef die alleen nog digitaal bereikbaar is. Hassan: “Het bevalt echt enorm goed. Mijn medewerkers kunnen me gewoon mailen en appen en de personeelszorg doe ik voortaan via vlogs en Facebook. Alleen live zien ze me bijna niet meer.”

Om de gesloten deur van de werkkamer te compenseren, is de chef soms te vinden op een pop-up bureau in de wijk. “Waar ik neerstrijk is natuurlijk een verrassing. Het is echt een andere, flexibelere manier van contact maken. Ik merk dat medewerkers dat enorm waarderen.”

Hoofdagent Sander is redelijk enthousiast. “Kijk de basisteams zijn tegenwoordig zo groot, ik wist toch al niet meer zeker wie mijn chef was. Dus dat ik alleen nog kan mailen, maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. En toegegeven; die man maakt best geinige vlogs.” Om de leidinggevende toch af en toe te kunnen traceren, monteerden een aantal medewerker een gps-tracker onder zijn dienstvoertuig. Sander: “Soms staat er een burger aan de balie die ‘de chef’ wil spreken. Nu kunnen we tenminste doorgeven waar hij zit.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *