Nieuw drugsteam politie gaat piepjonge drugsdealers voorlichten “Wedden dat ze zich niet aan de Arbowet houden?”

Foto: Pixabay, Daniel Nebreda

4 november 2019 – ‘Verontrustend’ noemt Camiel Bechan, belast met het op richten van de nieuwe Narcotica Unit, de 8 of 9 jarige die worden ingezet voor de wijdverbreide Nederlandse drugshandel. “Er is veel onwetendheid. Op die leeftijd mag je bijvoorbeeld maar 12 uur per week werken. Veel mensen weten dat niet.”

Een voorlichtingscampagne met de slogan ‘Drugsdealen? Opgelet! Hou je aan de Arbowet’ wordt een van de eerste wapenfeiten van de Unit io. “De mensen achter de drugshandel blijken weinig benul te hebben van de rechten en plichten van jonge kinderen”, aldus Bechan. “Zo’n jochie of meisje een zakcentje laten verdienen, lijkt dan een leuk idee. Maar mag het eigenlijk wel? Een stukje voorlichting kan veel onzekerheid wegnemen.”

Over de 445 rechercheurs die moeten worden vrijgemaakt voor de Narcotica Unit maakt Bechan zich weinig zorgen. “Capaciteit is wel een dingetje natuurlijk, maar goed  dan moet je slim zijn. We werven momenteel bijvoorbeeld op kleuterscholen en kinderdagverblijven. Zo zijn we de grote drugsjongens voor. Kat in het bakkie toch?”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *