Nieuwe politieserie volgt tien katten tijdens eerste jaar Politie-academie “Uiteindelijk is het de bedoeling dat ieder basisteam een bureaukat heeft”


10 december 2019 – De stoere Mikey, de introverte Pluis en girl next door Quinoa: in de politie-reality-serie Kat in het Blauw zijn alle karakters vertegenwoordigd. “Het levert niet alleen prachtige televisie op, we trainen ook meteen tien nieuwe politiecollega’s”, aldus Fatih Demir, inspecteur en bedenker van de serie.

Wat begon met bureaukat Winston in Rijswijk leidde al snel tot een idee voor een echte serie. Demir: “De politiemensen in Zuid-Holland pakken het capaciteitsprobleem slim aan door ook dieren aan te nemen. Ik voelde gewoon dat daar meer in zat.” Een belletje naar BNNVARA en het plan om tien katten tijden hun eerste jaar aan de Politie-academie te volgen was geboren. “De pilotaflevering was meteen een enorm succes. Mikey die dichtklapt tijdens een schietoefening en Layla die na de ochtendbriefing uit de kast komt. En dan natuurlijk Rocky die moet kiezen tussen zijn criminele vrienden en zijn politie carrière… er zijn echt wat traantjes weggepinkt.”

Dat er zoveel verschillende types in eerste jaar zitten, is alleen maar mooi volgens Demir “Zo’n Mikey die bloedfanatiek zwerfkatten op de bon slingert terwijl Pluis brokjes uitdeelt bij de daklozenopvang, zo verschillend zijn ze echt. “ Het brein achter de serie benadrukt dat het hier om meer gaat dan mooie televisie. “Ten eerste is dit natuurlijk een prachtige manier om mensen te laten zien wat politiewerk van ons vraagt. Daarnaast: de katten krijgen na hun opleiding allemaal een plek aan een basisteam.”

Over wat ons nog meer te wachten staat in Kat in het Blauw wil Nauta niet teveel loslaten. “Laat ik het zo zeggen: wie wil weten wat Layla en Quinoa samen in dat kluisje doen, moet gewoon maar gaan kijken aanstaande zaterdag.”

Fan van politiepoezen? Volg Winston op Instagram en Twitter
Fan van politiemensen? Kijk Dienders, donderdagavond BNNVARA

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *