Noodhulp-uurtarief weer gestegen – ministerie richt noodhulpfonds op

27 november 2018 – Het wordt steeds moeilijker om voldoende politiemensen voor de noodhulpdiensten te plannen. In november is daarom het uurtarief weer gestegen. Gemiddeld kost een uur noodhulp €69,-. Vorig jaar was men voor een uur waakzame dienders nog maar €45,- kwijt.

De oorzaak wordt gezocht in de marktwerking. De vraag naar noodhulp is onveranderd hoog en in sommige regio’s zelfs gestegen. Het aanbod is echter sterk gedaald. Steeds vaker hebben basisteams de grootste moeite de noodhulp ‘gevuld te krijgen’. Deze schaarste in de core business van Nederlands grootste overheidsorganisatie is in menig district gesprek van de dag.

“Het lijken hoge bedragen maar eerlijk is eerlijk, je krijgt dan ook wel waar voor je geld”, zegt Fatih Mavru, projectleider Noodhulp in Oost-Nederland. “We zijn als politie nog steeds marktleider en de kwaliteit van onze noodhulp is nog steeds van de hoogste standaard.” Dat de politie op deze manier alleen nog bereikbaar is voor mensen met een grote portemonnee lijkt onvermijdelijk. Daarom is door het ministerie van justitie en veiligheid het noodhulpfonds opgericht. Hier kunnen mensen die veel noodhulp nodig hebben extra subsidie aanvragen. Mavru: “Zo blijven we een politie voor iedereen!”.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *