Nudistennetwerk politie met winterstop “De verwarming steeds op 5 is gewoon asociaal”

6 december 2018 – Voor het eerst sinds haar oprichting, houdt het nudistennetwerk een winterstop. Van december tot en met februari zijn deze politiemensen  gewoon in uniform te bewonderen. Netwerkvoorzitter Barry Wantjes: “We hadden de voorgaande jaren echt teveel mensen met ijspegels op delicate plekken. Dat  willen we dit jaar voorkomen.”

Niet alleen de wintertenen en andere bevroren lichaamsdelen spelen een rol bij de beslissing voor een winterstop. Ook  de duurzaamheid van de hele winter in je blootje rondlopen, ging wringen. “Aan de ene kant kun je natuurlijk zeggen dat je uniform minder snel slijt als je het minder draagt”, aldus Barry. “De andere kant is dat we overal waar onze leden komen, de verwarming laten loeien. Dat konden we moreel niet meer verkopen.”

Ook geluiden uit het netwerk zelf, waren aanleiding voor de maatregel. “Verschillende mensen gaven aan zich in hun blote kont in de sneeuw toch een beetje voor lul te voelen staan.” De winterstop wil niet zeggen dat de activiteiten van het netwerk op een laag pitje zijn gezet. Barry: “De presentatie ‘Blauw en Bloot’ op 20 december gaat gewoon door. Ook het kerstontbijt en de kwalificatierondes voor de korpscompetitie naakt sjoelen, staan nog steeds op het programma. Met als enige wijziging dat de deelnemers kleren aan hebben.”

Bang voor minder contact met de doelgroep is Barry niet. “We weten waar we ze moeten vinden. Die zitten met dit weer gewoon binnen onder een fleece-dekentje of in de winterkoude-opvang.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *