Ondersteunend politiepersoneel stapt over op 24 uurs rooster “Best pittig, om 4 uur ‘s nachts vergaderen”

7 maart 2019 – In de politie-eenheid Noord-Holland begint deze week een pilot waarbij al het ondersteunend personeel onregelmatige diensten werkt. “Hiermee willen we de zwaarbelaste uniformdienst een hart onder de riem steken”, zegt Harm Swetjes, projectleider in Alkmaar. “Bovendien vinden we dat die hardwerkende dienders ook midden in de nacht een beroep op óns moeten kunnen doen.”

De ondersteuners moeten wel even wennen. Achmed, jurist op het hoofdbureau: “Normaal is woensdag altijd mijn thuiswerkdag met de kids. Nu had ik avonddienst. Dat is dan wel even ingewikkeld. Uiteindelijk werden de kinderen echt te druk en heb ik ze in een cel gestopt. Wel fijn dat we die achter de hand hadden.”

Ook het op tijd komen blijkt lastig. Zo is er al 46 getrakteerd omdat mensen te laat waren. Gelukkig kon het personeel dat op aflossing wachtte dat wel waarderen.

Adviseur Brian is enthousiast. “Normaal wordt je om de haverklap gestoord door bellende collega’s of mensen die de kamer binnenlopen. Tijdens mijn nachtdienst heb ik echt zoveel werk kunnen verzetten, heel fijn. Wel val ik af en toe op de printer in slaap. Zit ik opeens met 999 kopieën van de annotatie voor de eenheidsleiding.”

Of de pilot landelijk wordt overgenomen, is de vraag. Volgens projectleider Swetjes heeft het project eigenlijk maar een duidelijk nadeel. “Als je de nacht moet doorhalen, merk je pas echt hoe smerig de koffie hier is.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *