Ouders wanhopig: net nu leraren staken zet politie kinderen niet meer in de cel

30 januari 2020 – Net nu de leraren staken, adviseert de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdrechtbescherming om minderjarigen niet meer in de cel te gooien. Zachtgezegd een ongelukkige timing. “Heeft iemand zich afgevraagd waar ik nu met mijn kinderen naar toe moet..?”

Een ‘belazerde timing’, een ‘complot’ of gewoon ‘ontzettend vervelend’: de reacties van ouders die zich vanochtend voor niks bij de verschillende cellencomplexen meldden, zijn niet van de lucht. “Is er iemand die aan ons heeft gedacht?”, briest de moeder van Jordy en Robin terwijl ze met haar kinderen respectievelijk aan haar been en op haar hoofd een telefoontje van haar werk probeert af te handelen. “Ik bedoel: really? Ze kunnen toch we twee dagen wachten met zo’n advies? Tot voor kort liet ik ze gewoon een half brood jatten en hopla gratis opvang. En nu..?”

Bij de complexen zelf is men ook niet heel gelukkig met de situatie. “We hadden speciaal extra kinderseries besteld om die koters een beetje rustig te houden”, aldus teamleider Judy Klein. “Enfin we verwijzen ouders nu door naar het ME-oefenterrein in Ossendrecht. Na een middagje met de ME matten zijn ze vast wel een paar uur rustig.”

In het complex in Zwolle is men vooral bezorgd over de speciaal voor minderjarige ingerichte cellengang. “Ik moet er niet aan denken dat die wordt opgedoekt”, zegt arrestantenverzorger Melvin Citroen. “Ik bedoel, waar denk je dat wij onze kinderen onderbrengen als we nergens met ze terecht kunnen.?” En met een blik op de langzaam ontdooiende diepvriestosti’s: “En die vieze dingen..? Naar De Voedselbank dan maar..?”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *