OV-staking: mensen plegen massaal delicten om toch vervoerd te worden


28 mei 2019 – Hoewel trein, metro en bus vandaag in het hele land staken, rijdt de politie wel gewoon. Reden voor diverse mensen om een strafbaar feit te plegen in ruil voor een lift. Barry (43, Zwolle): “Het is wat omslachtig om je eerst te laten aanhouden, maar ik ben nu tenminste wel een stuk dichter bij mijn oma.”

Barry is zeker niet de enige die met het plegen van een strafbaar feit een ritje van de politie cadeau kreeg. Ook Angelo (17, Goes) maakte gebruik van de mogelijkheid. “Even tegen de gevel pissen en ‘pannenkoek!’ roepen als een surveillance-auto langsrijdt en je mag mee.” De paar uur cel die hem dat kostte, zijn voor de tiener geen onoverkomelijk oponthoud. “Ik was vroeg van huis gegaan, dus het past allemaal precies.” 

Mona en haar vriendin Desiree (beide 52, Stadskanaal) hadden een andere ingeving. Mona: “Beetje quasi onopvallend met een schroevendraaier staan zwaaien bij de garagebox. Tien tegen een dat iemand uit de buurt-whatsappgroep de politie belt.  We waren binnen een half uur in het centrum. Echt ideaal.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *