Parkaverbod strenger gehandhaafd “Politiewerk is niet te doen als iedereen op elkaar lijkt”

30 november 2018 – Het parkaverbod wat sinds juni dit jaar van kracht is, moet strenger worden gehandhaafd vindt korpschef Erik Akerboom.  “Een paar hipsters met zo’n ding a lá, maar als iedereen ermee gaat lopen wordt het voor ons echt onwerkbaar.”

De korpschef benadrukt dat hij niks tegen hipsters an sich heeft. “Ik vind het natuurlijk prima als hele volksstammen met een net iets te lang baardje rondlopen en zich laven aan zelfgebreide koffie en een broodje paleo. Het echte probleem zijn die jassen.” Volgens Akerboom is het opsporen van een verdachte gewoonweg niet mogelijk als bijna iedereen aan het signalement ‘ongeveer 1.85m met een kakigroene parka met capuchon’ voldoet. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) schaart zich achter de harde lijn van de korpschef. “Er ligt hier ook een duidelijke verantwoordelijkheid bij de mensen zelf. Een appje aan je vrienden ‘He joh wat doe jij vandaag aan?’, kan een boel ellende voorkomen.”

Uitspraken van Handhaving Amsterdam, Rotterdam en Utrecht dat het handhaven van het parkaverbod voor hun geen prioriteit heeft, noemt Akerboom erg voorbarig. “Een verbod is een verbod. Dat lijkt me niet iets wat ik aan onze collega’s van handhaving hoef uit te leggen.”

De korpschef erkent dat de discussie of de keuze van een parka altijd vrijwillig is, ook een rol speelt. “Ik moet er niet aan denken dat mensen  onder groepsdruk  zo’n ding gaan dragen. Des te meer reden om het verbod streng te handhaven.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *