Poging liquidatie in Opsporing Verzocht Uitzending tijdelijk stilgelegd

Bron: avrotros, fotograaf Michel Schnater
Bron: avrotros, fotograaf Michel Schnater

23 mei 2018 – De uitzending van Opsporing Verzocht  is gisteravond tijdelijk stilgelegd vanwege een liquidatiepoging. Presentatrice Anniko van Santen en het aanwezige studiopubliek werden uit voorzorg in veiligheid gebracht. Niemand raakte gewond. Na aanhouding van de nog aanwezige verdachte, werden de opnames hervat. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht.
Wie het beoogde doelwit was, is onduidelijk. De politie houdt rekening met een ‘vergis-liquidatiepoging’.

Opsporing Verzocht besteedt volgende week aandacht aan de zaak.

Noot van de redactie: We merken dat het bericht “Poging tot liquidatie in Opsporing Verzocht” door verschillende volgers en niet-politiecollega’s serieus wordt geïnterpreteerd. We hebben daarover inmiddels diverse reacties ontvangen.

We verduidelijken ons graag even.
Deze PIT is geschreven naar aanleiding van een bericht op het intranet van de politie met een gelijknamige kop boven het stuk. In dit artikel wordt uitgelegd dat het TV-programma aandacht zal besteden aan een poging tot liquidatie. In de kop “Poging tot liquidatie in Opsporing Verzocht” zit taalkundig de ‘hilariteit’ verstopt. We begrijpen dat de lezer, zonder de link te kunnen leggen naar het intranetbericht, zich misschien ernstig zorgen kan maken, laat staan de lol daarvan in kan zien.
Dat is uiteraard niet de bedoeling van ons pittig nieuws. Jullie reacties helpen ons nóg scherper te zijn in de afwegingen over wat en hoe we schrijven en wat het effect daarvan kan zijn. Dus dank daarvoor en blijf ons volgen!

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *