Politie-auto’s Utrecht krijgen ‘groen’ dak “Toch mooi als je bij een spoedmelding aankomt met een begonia?”

20 augustus 2019 – In navolging van de bushokjes in de Domstad ondergaan nu ook de daken van de politie-auto’s een groene metamorfose. “Kan niet wachten om met die plantjes boven mijn hoofd door de stad te sjezen.” 

Daken met sedum (vetplant red.) bankjes van bamboe en led verlichting: de bushokjes in Utrecht zijn groener dan groen. “We vonden gewoon dat we niet konden achterblijven”, zegt Namira Gezkin, initiatiefnemer en sectorhoofd bij de politie. “Plantjes op de daken van de noodhulp auto’s leek ons prima te doen. Zo maken we meteen een beetje goed dat we alweer auto’s op diesel hebben aanbesteed.” De groene daken in Utrecht zijn voor alsnog een pilot. Als het goed bevalt, worden volgend jaar alle politie-auto’s in Nederland beplant.

Gezkin geeft aan dat het niet de ideale tijd is voor het aanleggen van tuintjes. “Een deel van de planten is natuurlijk al uitgebloeid. Maar goed, we nemen bijvoorbeeld ook herfstasters en – krokussen. Zo zien onze auto’s er nog tot ver in oktober fleurig uit.”
Onderhoud van alle nieuwe flora is geen punt volgens het sectorhoofd. “Gewoon aan het begin van de dienst even wat onkruid wieden. Dat lukt zelfs nog wel met blauwe vingers.”

Wil jij ook een groenere politie? Onderteken de petitie!
(Zie Agora-petitie duurzaamheid) (Alleen toegankelijk voor politiemedewerkers)

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *