Politie blij met aanpassingsvermogen op Woningsdag “Voor veel ouders begon de ochtenddienst vroeger dan de onze”

28 april 2020 – De politie is blij verrast met de wijze waarop Nederlanders de eerste Woningsdag hebben gevierd. “Op afstand hebben we een oogje in het zeil gehouden (lees: via social media red.). We zijn opgetogen over de manier waarop mensen de tradities van deze feestdag in ere hebben gehouden.’” Een kleine impressie van wat het waakzame oog zoal voorbij zag komen.

Voor gezinnen met kinderen begon de dag al in de kleine uurtjes. Diverse luilakkende kinderen in de leeftijd van drie tot twaalf jaar raceten met hun fietsen – voorzien van alles wat herrie maakt – heen en weer langs het voeteneind van het ouderlijk bed. Ook de buren konden veelal van deze creativiteit meegenieten. 

Spelletjes met anderen zijn op veel plaatsen in het land gewoon doorgegaan. Zo doken er diverse filmpjes op van oranje-tompouce- gevechten-met-de-buren-over-de-schutting-heen en braken her en der spontane mijn-muziekinstallatie-kan-harder-dan-de-jouwe competities uit. Het geluid van het stiekem in eigen achtertuin afgestoken vuurwerk werd hierdoor vakkundig verdoezeld.

Ook de vrijgezellen in ons land wisten op creatieve wijze een positieve draai te geven aan het gebrek aan mensen om zich heen. Waarom zou je niet gewoon je kamerplant onzedelijk betasten, of de badkamerdeur een kopstoot verkopen? Een ontdekking voor velen: dronkenschap op je eigen balkon is niet strafbaar, pissen op het balkon van je humeurige buurman wel.

Uit het succes van Woningsdag blijkt een sterke behoefte aan gezamenlijke activiteiten op afstand. Daarom wordt er overwogen om volgende maand speciaal voor hooligans een middagje trap-je-eigen-terrasset-in-elkaar te organiseren.  

Welke echte buitenactiviteit doe jij tegenwoordig (in je eentje?) binnen? We horen het graag! Mail naar post@pitnieuws.nl

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *