Politie blundert met alinea over duurzaamheid in jaarplan

3 september 2019 – Naar nu blijkt stond er in het concept jaarplan voor 2020 een alinea over duurzaamheid. De korpsleiding erkent de fout en geeft aan dat de tekst in de definitieve versie is geschrapt. Jenny Staal, directie communicatie: “Degene die hier achter zit, wordt na intern onderzoek  natuurlijk onmiddellijk ontslagen.”

De alinea in het concept jaarplan luidde: “De politie heeft als grootste overheidsorganisatie van Nederland een vanzelfsprekende verantwoordelijkheid om haar bedrijfsvoering met de hoogste prioriteit te verduurzamen. Dat zijn we zowel onszelf als de burgers over wier welzijn wij waken, verschuldigd.
“We onderzoeken nog hoe dit heeft kunnen gebeuren”, aldus Staal. Iedereen weet dat we alleen het minimale aan duurzaamheid doen.” Het is vooralsnog onduidelijk waar de alinea vandaan komt.”Ik sluit zelfs niet uit dat in de richting van een of ander eng clubje zoals Milieudefensie gezocht moet worden.”

Niet alleen de top, ook de werkvloer reageert geschokt. Tjalf Diesels, senior GGP in Friesland: “Belachelijk om je als politie bezig te houden met zoiets onbelangrijks. Laten we alsjeblieft boeven gaan vangen.” Op sociale media nemen verontwaardigde reacties met #nietduurzaammaarwaakzaam toe.

In de tweede kamer zijn vragen gesteld. Minister Grapperhaus: “Het lijkt me evident dat de onderste steen boven moet. Het is buitengewoon schadelijk voor de politie als het beeld ontstaat dat zij zich serieus bezig houden met iets onbenulligs als het voortbestaan van onze planeet. Daar neem ik grote afstand van.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *