Politie constateert: criminele thuiswerkers steeds inventiever

15 april 2021 – De politie ziet het steeds vaker: creatieve thuiswerkende criminelen. Kwekerijtje op zolder, stokerijtje in de kelder, DDOS-aanvalletjes vanuit de slaapkamer en een methlabje in de schuur. Bij het nieuwe thuiswerken, hoort het creëren van verstopplekken, voor het geval de politie binnenvalt. Handige buurmannen draaien overuren om dubbele wandjes te zetten en plafonnetjes stevig genoeg te maken. De Pit achterhaalde do’s en don’ts van verbergruimtes en zette ze op een rij.

Wil je je verstoppen boven een verlaagd plafond? Standaard plafondplaten zijn niet obesitas-bestendig. Reken op een draagkracht van 36,58 kilo per vierkante meter. Bereken dus eerst je benodigde ligoppervlakte.

Ben je van plan je een dag te verschuilen achter een wandje? Zet een porta potti klaar en zorg voor voldoende ventilatie. Een paar gesmeerde boterhammen is ook geen overbodige luxe. Energiedrankjes en koffie zijn geen aanrader. Een stapeltje Donald Ducks wel. Of schrijf je in voor een LOI cursus, dan sla je twee vliegen in één klap.

Hang de sleutel naast de voordeur, dan blijft de boel intact wanneer de politie binnenvalt. Vergeet niet het geluid van je telefoon uit te zetten en tegen je vrouw te zeggen dat ze niet weet waar jij zit. De Pit redactie wenst je veel succes!

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *