Politie deelt laatste regels voor Woningdag “Wildplassen in eigen huiskamer geen probleem”


27 april 2020 – Nu de eerste Woningdag langzaam op gang komt, zet de politie de do’s en don’ts  nog even op een rijtje.  “Troep van je eigen kinderen kopen is prima, zolang je het binnenshuis doet.”

Wildplassen in de hal, lauw bier verkopen zonder alcohol vergunning en urenlang vals viool spelen: wie denkt dat de Woningdag een inperking van de vrijheden betekent, heeft het mis. “Met een beetje creativiteit kan er zelfs meer”, aldus een politiewoordvoerder. “Zolang je lekker binnen blijft natuurlijk. Ik heb zelf net bijvoorbeeld voor veel te veel geld het kinderfietsje van mijn eigen dochter gekocht.”

Natuurlijk mogen er ook dingen niet. “Je oude rotzooi voorzien van een prijskaartje uit het raam gooien bijvoorbeeld. Dan begeef je je toch weer in de publieke ruimte.” En alles over de schutting van de buren mieteren? “Dat lijkt me een minder groot probleem. Zolang je ook hier de gebruikelijke ‘Koningsdag’-prijzen hanteert natuurlijk.” Hetzelfde geldt voor de traditie ‘door de brievenbus van de buren plassen’. “Denk aan de anderhalve meter afstand zou ik zeggen.”
Ook ongeremd kotsen, je hele hoofd oranje schminken en te veel betalen voor het toilet is niet strafbaar. “De regel is eigenlijk: doe het in je eigen huis. En voor wie denkt dat zijn of haar partner te dronken is om dat te onthouden: even de deur op de knip.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *