Politie Dokkum: “Stop met bellen, het is geen zeehond”

Foto: nos.nl

24 juni 2019 – De politie in Dokkum roept via verschillende social media kanalen op geen meldingen meer te doen over een ‘zeehond’. Het dier werd onder andere in de Dokkummer Ee gezien. Gisteren kwamen ook meldingen uit het pittoreske De Kwakel en later werd mogelijk een zeehond gespot in de Amstel in Amsterdam.

De politie in Dokkum heeft na de eerste meldingen een onderzoek ingesteld en kwam tot de conclusie dat het dier geen zeehond is. Siebe Meetsma, teamchef in Dokkum: “We onderzoeken nog wat het wel is. In het weekend kwamen ook enkele meldingen uit Sneek, Bolsward en Franeker dus de kans dat het hetzelfde beest is wat in Amsterdam werd gezien lijkt uitgesloten. Maar dan nog lijkt het belachelijk grote afstanden af te leggen.”

Inmiddels staan er steeds meer nieuwsgierige mensen langs de waterkant. Ook diverse boten varen mee. “We hebben zojuist gehoord dat de stoet is omgekeerd en vermoedelijk naar Leeuwarden gaat.” Het basisteam daar heeft inmiddels een SGBO bijeen geroepen voor de verwachtte massale toestroom van publiek.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *