Politie en winterweer: surveilleren op de schaats en sneeuwballen in de waterwerper

8 februari 2021 – Ook van de politie vraagt de sneeuwval en de kou de nodige aanpassingen. Het politieschaatsteam is weer op diverse plassen en sloten te vinden (let op het zwaailicht op de muts) en de waterwerper spuwt voorlopig sneeuwballen. Spoiler voor wanabe-relschoppers: een sneeuwbal komt met deze temperatuur harder aan dan een waterstraal.

De politie kan zich niet permitteren dat er diensten uitvallen of dat bepaalde taken tijdelijk niet worden uitgevoerd. “Dus dat gebeurt ook niet”, aldus Ghalid Kamal, landelijk teamleider van het politieschaatsteam. “Schaatsen is net als schieten: een vaardigheid die gewoon ieder jaar wordt getoetst. Je hoopt het niet nodig te hebben, maar als de situatie erom vraagt moet je er staan.”
Ook de ME past zich moeiteloos aan. “Onze mensen hebben de lange latten weer ondergebonden”, vertelt pelotonscommandant Fien Goudsmit. “Is weer eens wat anders dan een lange lat in je handen, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Wat betreft de waterwerper, zijn er verschillende scenario’s. “Sneeuwballen is misschien logischer met dit weer”, aldus Goudsmit. “Maar met een waterstraal en een gevoelstemperatuur van – 10 vriezen relschoppers wel meteen aan de straat vast. Daar is ook wat voor te zeggen dus.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *