Politie gaat handhaven op safe seks “Ook dat hoort bij een veilige samenleving”

14 februari 2019 – Love is in the air, ook bij de Nederlandse politie. Het is dan ook geen toeval dat ze precies op Valentijnsdag bekend maken als eerste land ter wereld te gaan handhaven op veilige seks. “Ook tussen de lakens hebben mensen ons nodig”, aldus politiewoordvoerder Marvin Lodik.

Handhaven op safe seks lijkt misschien vergezocht, maar voor wie even doordenkt is het zo gek nog niet. “Burgers rekenen op ons voor hun veiligheid: buiten, binnen én in de slaapkamer”, zegt Lodik over de nieuwste politie-inzet. “Het is eigenlijk absurd dat we dit zo lang hebben laten liggen.”
Het nieuwe werkterrein komt niet uit de lucht vallen. “Het was natuurlijk al langer zo dat mensen aangifte konden doen tegen een partner die geen condoom bij zich bleek te hebben”, aldus Lodik. “Vanaf nu gaan we ook echt aan de voorkant zitten en zien we er op toe dat mensen zich een beetje gedragen in bed of waar ze dan ook besluiten van bil te gaan.”

De capaciteit en de precieze inzet is nog onderwerp van gesprek. Lodik: “We moeten natuurlijk ook al gaan optreden tegen appen op de fiets, dus zoveel menskracht hebben we niet over.” Een van de manieren om het capaciteitsprobleem het hoofd te bieden, is het meegeven van een zogeheten stapelopdracht. “Denk aan een arrestatieteam wat na een inval ook even een blik in de andere slaapkamers werpt of een wijkagent die bij een huisbezoek meteen de pikante kiekjes op social media doorneemt.” Ook een samenwerking met de handhavers van de gemeente sluit Lodik niet uit. “Lijkt me wel dat we dan moeten wachten tot ook zij een wapenstok hebben. Mensen kunnen tenslotte aardig verhit reageren als je ze stoort tijdens de coïtus.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *