Politie gaat samenwerking aan met Telegraaf “112-meldingen voortaan ook bij krant doen”

25 juni 2019 – De politie is zeer te spreken over de proef gisteren waarbij mensen spoedeisende meldingen ook bij De Telegraaf konden doen. “Het ontlast ons aanzienlijk. Bovendien hoeven de medewerkers van de krant zich niet meer in allerlei bochten te wringen om onze berichten te onderscheppen.”

“Een typisch geval van out of the box denken”, noemt politiewoordvoerder Lian Li het experiment gisteravond waarbij burgers konden kiezen of ze bij een spoedgeval 112 of de krant belden. “We zochten al langer naar een manier om de werkdruk op de alarmcentrale aan te kunnen. En De Telegraaf weet soms niet meer wat ze voor ellende moeten verzinnen om hun blad vol te krijgen. Spoedmeldingen rechtstreeks naar de krant doorverbinden, levert beide partijen wat op.”

Li benadrukt dat het niet de bedoeling is dat mensen die echt hulp nodig hebben, alleen een hijgerige ‘journalist’ aan de lijn krijgen. “Bij persoonlijk gevaar, worden mensen nog gewoon met ons doorverbonden. Maar meldingen over materiële schade of met een hoog ‘Moet je nou eens horen…’ gehalte kunnen voortaan worden gedaan bij de redactie van de wakkerste krant van Nederland.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Politie gaat samenwerking aan met Telegraaf “112-meldingen voortaan ook bij krant doen””

  1. Bipolairbeer

    De embedded misdaadjournalisten van de Telegraaf zijn al sinds begin jaren negentig in dienst van politie Nederland. Het is meer een uitbreiding van dienstverlening naar het landelijke leugenaartje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *