Politie komt met all-risk integriteitsverzekering voor iedereen vanaf schaal 11

4 september 2018 – Sinds begin deze maand kunnen hogere leidinggevenden bij de politie een all-risk integriteitsverzekering afsluiten. Met betaling van de maandelijkse premie worden eventuele sancties naar aanleiding van niet-integer gedrag volledig gedekt.

“De kans dat je betrapt wordt is natuurlijk klein”, aldus een woordvoerder van de korpsleiding  “Belangrijke leidinggevenden houden elkaar meestal de hand boven het hoofd.” Toch is de verzekering een succes; de eerste week sloten meteen 592 mensen een polis af. De woordvoerder sluit niet uit dat de campagne ‘Integriteit doe je in je vrije tijd’ hier een rol in speelt. Ook de tegemoetkoming bij de maandelijkse premie trekt mensen over de streep.

De all-risk verzekering dekt opgelegde sancties bij niet-integer gedrag zoals corruptie, misbruik van bevoegdheden of interne fraude. Alleen mensen vanaf salarisschaal 11 kunnen er gebruik van maken. De woordvoerder: “Voor de rest heeft het geen meerwaarde. Die krijgen zelden een sanctie, die worden meteen ontslagen.”
De polis kent wel een eigen risico van € 25,-. “We willen niet-integer gedrag natuurlijk niet stimuleren.”

De reactie’s uit de politietop zijn overwegend positief: “Nu kan ik me eindelijk richten op de belangrijke zaken, zonder me steeds zorgen te maken over boetes,” aldus een anonieme commissaris tijdens een concert van Beyoncé in de Amsterdam Arena.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *