Politie komt met digitale traumabeer “Veel efficiënter dan zo’n pluche ding”

22 april 2020 Het plan lag er al langer, maar de coronacrisis bracht een en ander in een stroomversnelling: het digitaliseren van de politie-traumabeer. “Het is niet alleen hygiënischer, de jeugd van tegenwoordig heeft gewoon ook meer met een digitale knuffel.”

Een aanrijding, inbraak of andere nare ervaring, de politie deelt al jaren een knusse knuffelbeer uit aan kinderen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. “Dat is binnenkort verleden tijd”, vertelt het hoofd sgbo (staf grootschalig bijzonder optreden red.) traumabeer 2.0. “Vanaf volgende maand ontvangen kinderen een linkje en een wachtwoord als ze iets naars hebben meegemaakt.” Niet alleen verminderde kans op besmetting noopte de politie ertoe het dier te digitaliseren. “In deze tijd van thuiszitten, neemt cybercrime toe. Een digitale knuffel sluit beter aan op de beleving van het slachtoffer.”

Voor een mindere knuffelervaring is het hoofd sgbo niet bang. “Met een beeldscherm kun je ook op schoot zitten toch? Alleen ermee slapen wordt wel lastiger ja.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *