Politie krijgt nieuwe koffie-automaten. Volg de live-blog!

21 september 2020 – In heel politie Nederland worden deze dagen nieuwe koffie-automaten geinstalleerd. De Pit was erbij. Lees het live-blog vanaf politiebasisteam Raadhuisplein in Heiloo!

06:47 Pelle meldt zich voor de ochtenddienst. Vraagt zich af waarom er geen koffie is en waarom niemand hem heeft verteld dat de automaat zou worden vervangen. Operationeel Coördinator Cindy (komt net uit de nachtdienst) zegt dat hij daar een mail over heeft gehad.

06:52 Naima komt uit de kleedkamer. Ze vraagt zich af waarom niemand haar heeft verteld dat er een paar uur geen koffie is. Dan had ze die wel voor iedereen meegenomen. Cindy zegt dat iedereen daar meerdere keren over is gemaild.

06: 56 Gerrit, Rob, Kevin en Marieke komen de briefingsruimte binnen. Gerrit en Rob vragen waarom niemand heeft verteld dat de koffieautomaat zou worden vervangen en wie dat in vredesnaam rondom de ochtenddienst doet. Cindy zegt dat ze misschien hun mail eens moeten lezen.

07:01 Gers arriveert (te laat, trakteren!). Hij zegt dat hij helemaal niet gaat trakteren want dat hij onmogelijk op tijd kan komen als hij eerst het hele pand doormoet op zoek naar een koffieautomaat. DIE ER VERVOLGENS NIET BLIJKT TE ZIJN. Cindy zegt dat IEDEREEN daar MEERDERE KEREN over is gemaild. Gers zegt dat ze niet zo hard moet praten voordat hij z’n eerste bakkie heeft gehad.

07:04 Claudia komt de briefingsruimte binnen. Ze vraagt waarom niemand haar heeft verteld dat… Cindy smijt de deur dicht.

07:20 Pelle zegt dat hij best ergens voor iedereen koffie wil halen, maar dat hij dat niet allemaal gaat betalen. En dat hij dan de noodhulpauto mee wil.

07:21 Naima zegt dat ze het koffiezetapparaat van haar ouders wel kan gaan halen. Die wonen toch om de hoek.

07: 24 Gerrit zegt dat hij nog steeds niet begrijpt waarom zoiets rondom de ochtenddienst moet gebeuren en dat dat zeker door dezelfde persoon is beslist als die hem deze week weer drie nachtdiensten heeft gegeven. Rob vraagt of ie misschien een ochtendhumeur heeft en waarom hij niet even een bakje koffie neemt. Kevin lacht.

07:26 Cindy hangt de mail over het vervangen van de automaten op het whiteboard en gaat naar huis.

07:37 Naima is terug met het koffiezetapparaat van haar ouders. Rob vraagt of er dan eigenlijk wel filterkoffie is. Naima zegt dat ze daar niet aan heeft gedacht.

07:53 Naima komt terug met filterkoffie en filters. Marieke vraagt of ze daar ook latte macchiato mee kan zetten.

07:55 Gers wil weten waar de installateur blijft en zegt dat hij die automaat anders zelf wel aansluit. Kevin zegt dat dat niet kan want dat er nog geen nieuwe automaat is.

08:02 Er parkeert een busje van de installateur voor de deur. Gerrit en Rob applaudisseren. Naima kijkt op YouTube hoe je filterkoffie zet.

08:07 Gerrit en Gers helpen de installateur de nieuwe automaat naar binnen tillen. Gers vraagt of de politie de enige met streeftijden is want dat hij nog langer zonder koffie echt niet trekt. De installateur antwoordt niet. Rob zegt dat hij de man graag een kopje koffie had aangeboden, maar dat dat helaas niet kan. Kevin lacht.

08:23 Naima deelt de eerste kopjes filterkoffie (alleen zwart) uit. Marieke vraagt wat er precies inzit. Pelle zegt dat hij wel openstaat voor een experiment en accepteert een kopje. Claudia ontdekt melkkuipjes achterin het gootsteenkastje.

08:25 Pelle trekt een sprintje naar het toilet. Claudia biedt de installateur een kop filterkoffie met melk uit de gevonden kuipjes aan en zegt dat die klontjes waarschijnlijk zo horen. De installateur weigert beleefd.

08:27 Rob zegt dat het tijd is voor een paar huisbezoekjes. Gers gaat mee in de hoop dat hij dan nog voor 9uur ’s ochtends ergens een kop fatsoenlijke koffie krijgt.

09:18 De installateur zegt dat alleen de stekker er nog in moet en dat het apparaat dan wel een uur moet opwarmen vóór gebruik. Marieke vraagt of deze automaten dezelfde snelcodes hebben als de vorige. Gerrit zegt dat hij ontslag neemt als cappuccino extra sterk niet gewoon weer 0714 is. De installateur zegt dat deze automaat met icoontjes werkt. Pelle komt van het toilet. De installateur vraag wie er voor uitvoer van de klus gaat tekenen. Iedereen weigert. Naima belt Cindy, of ze terug kan komen om een handtekening te zetten.

09:35 Cindy stampt het bureau binnen en zet een handtekening. Ze vraagt of ze dan op z’n minst koffie kan krijgen. De installateur zegt dat dat niet kan. Kevin lacht. De installateur vertrekt. Cindy ook.

09:42 Gerrit zegt dat tijd relatief is en loopt naar de automaat. Marieke, Naima en Claudia proberen hem tegen te houden. De tackle van Naima valt een beetje lullig uit. Iedereen drukt tegelijk op de knoppen. Automaat loopt vast.

09:43 Marieke belt het storingsnummer van het installatiebedrijf. Ze krijgt een bandje. “Momenteel zijn wij erg druk met de installatie van koffie-automaten bij de politie. Werkt u niet bij de politie? Toets dan 1. Werkt u wel bij de politie? Probeer ook eens een kopje filterkoffie.”

09:44 Claudia stelt voor dat ze de installateur klemrijden op de snelweg vanwege het onthouden van vitaal levensvocht aan hen die dat behoeven. Naima vraagt of er nog iemand filterkoffie wil. Marieke vraagt of ze dan dit keer wel een latte macchiato voor haar wil maken. Gerrit vraagt of iemand een pleister heeft.

10:06 Willem en Fatima van het naburige basisteam arriveren. Of ze een kopje koffie kunnen krijgen. Hun automaat heeft storing; het afvalbakje is vol en niemand weet hoe die geleegd moet worden.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *