Politie Lisse plaatst dagjesmens-verschrikkers in bollenvelden

15 april 2020 – De politie van Lisse komt deze week met de inzet van een bijzondere inventief hulpmiddel om dagjesmensen te weren van de bollenvelden. Sinds gisteren staat er een aangeklede en mechanisch bewegende pop tussen de tulpen. Deze moderne variant van de vogelverschrikker moet de ongewenste bezoekers verjagen.

“We merkten dat er toch teveel mensen deze kant op bleven komen”, aldus een woordvoerder. “We willen wel iedereen op de bon slingeren, maar we kunnen gewoon niet overal zijn.” Na een uitgebreide brainstormsessie op het basisteam, kwam men op het idee om de ouderwetse pop op een stok in een nieuw jasje te steken.

“We hebben met verschillende outfits geĆ«xperimenteerd. Controleurs van de FIOD en het UVW deden het redelijk, de leerplichtambtenaar maakte geen indruk.” Na een testserie van een aantal dagen is er een winnende pop uit de bus gerold. “Uiteindelijk bleek de ‘schoonmoeder-outfit’ veruit het meest effectief.” Hoe lang de pop deze uitwerking zal houden, is nog onduidelijk.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *