Politie maakt balans op na eerste week fiets-appverbod “Vooral boze jongeren die bon fietsend op Instagram willen zetten”


8 juli 2019 – De eerste week van het appverbod op de fiets zit er op. “Begrip voor een boete is er meestal wel”, aldus Rashid Asri, hoofdagent Rotterdam. “Echt pissig worden mensen als ze hun kersverse bon niet meteen op Insta kunnen zetten.”

Een bon voor appen op de fiets? Hoppa even een foto’tje van de print op Instagram. “Daar gaat het dus mis”, legt Asri uit. “Dat we mensen erop wijzen dat ze ook geen social media berichten kunnen plaatsen tijdens het rijden, schiet totaal in het verkeerde keelgat.”
Bram (15) kan erover meepraten: “Gast dat geloof je toch niet? Ik word staande gehouden omdat ik zit te facetimen op de fiets. Prima weet je. Dus ik zet meteen m’n Facebook-livestream aan terwijl die politiegast een bon uitschrijft. Begint ie te zeiken als ik filmend wegfiets! Echt weet je, doe ff chill of zo man.”

Ook Rachella (16) heeft weinig begrip voor de politieacties. “Die bon was wel vet. Goeie pic voor Insta dacht ik. Die agent was ook best knap en zo. Moet ik afstappen terwijl ik m post. Daar word je toch kapot moe van?”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *