Politie Oost-Nederland: “Mogelijk recordvangst cocaïne in Apeldoorn”

Foto: Abigor

18 november 2019 – De politie heeft vanochtend gereageerd op de vele vragen die werden gesteld over de grote politiemacht die gisteren in de binnenstad van Apeldoorn aanwezig was. Er gingen geruchten van een terroristische aanslag of een liquidatie maar het blijkt nu te gaan om een actie om een lading cocaïne te onderscheppen.

“Helaas is het uiteindelijk niet gegaan zoals we hadden gehoopt.” Aan het woord is Piet van Veeghen van de Regionale Recherche. “We kregen al enkele dagen signalen binnen van Interpol dat er mogelijk een ‘pakketje’ onderweg was vanuit Spanje. We hebben alles op alles gezet om deze te pakken te krijgen. Er werd in tapgesprekken veel gesproken over vele ‘pakken’ en dat is vaak codetaal voor verpakte cocaïne.” De massale inzet verklaart Van Veeghen door informatie over dat de lading beveiligd zou worden door heel veel personen. Ook was er een onverwachte wending in de plaats van aankomst van de lading. “Onze aandacht was volledig op de haven gericht. Dat is toch vaak de plek waar dat spul binnenkomt. Echter blijkt Apeldoorn helemaal geen haven te hebben. Ja wel een buurt, vlak naast de binnenstad, die ‘De Haven’ heet. Heel verwarrend, en bloedirritant…”

Uiteindelijk bleek dat de lading toch niet in de haven aankwam maar met de trein werd vervoerd. “We zijn daarom snel naar het station in de binnenstad gegaan en konden de lading onderscheppen. Wel zijn de meeste verdachten ontkomen in de richting van het stadhuis. Opvallend was het signalement van de hoofdverdachte, een wat oudere manspersoon in het rood en wit gekleed en met een opvallend puntig hoofddeksel. De aanhouding van deze persoon werd voorkomen door een grote groep vuil uitziende personen met opvallend fleurige kleding.

Gelukkig werd de lading zelf wel veiliggesteld door de recherche. “Daar zijn we nog volop mee bezig want het lijkt erop dat ze het spul goed verstopt hebben in een lading speelgoed. Dat is kennelijk na bananen de nieuwste trend in het vervoeren van cocaïne.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *