Politie overspoeld met aangiftes van zeldzame dieren “Doe geen oog dicht met al die illegale rave’s”

6 augustus 2020 – Illegale feestjes zijn aan de orde van de dag sinds corona de deuren van clubs en festivals sloot. Ondertussen wordt de politie overspoeld met klachten en aangiftes van dieren uit de natuurgebieden die als feestlocatie dienen. Rugstreeppad Harmen: “Ik heb al weken barstende koppijn van die herrie.”

Sleephamsters, vliegende roldieren en schijnreeën; de rijen bij de aangiftebalie van de politie zijn lang. De Pit sprak met een aantal van de aangevers. Roldier Heleen (Haarlemmermeerse Bos): “Ik kan best begrijpen dat die jongelui hun energie kwijt moeten, maar ik word verdorie gewoon mijn nest uitgetrild door die beat. Wat is er mis met een silentdisco?” Ook schijnree Hashim (Maasvlakte) is ‘het begrip nu wel voorbij’. “We zijn hier gaan wonen vanwege de rust. Niet om wakker te worden van sissende lachgaspuiten. Ik ben al sinds zaterdag volkomen high potdomme.”

Sleephamster Wim (in de buurt van Deventer) is er zo mogelijk nog slechter aan toe. “Eerst gaan ze met hun grote poten in mijn voortuin staan, daarna zien ze mijn hol aan voor een openbaar toilet. En als ik de politie wil bellen, blijk ik weer eens geen bereik te hebben in dit afgelegen k*toord.”  

Ook zin in een feestje? Houd rekening met je omgeving en dans zachtjes. O ja: houd anderhalve meter afstand.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *