Politie roept criminelen op om misdaad niet allemaal dit najaar in te halen “Hebben niet ineens twee keer zoveel personeel in oktober”

9 april 2020 – Inbraak, zakkenrollerij en winkeldiefstal : dankzij het coronavirus daalde deze vormen van criminaliteit met bijna de helft. De vraag is wanneer het dievengilde de handschoen weer oppakt. “We verzoeken mensen dringend hun criminele activiteiten straks niet allemaal op hetzelfde moment in te halen.”

In de rij voor een woninginbraak, file bij de geldautomaat voor een plofkraak en wéér lege schappen in de supermarkt. “Als criminelen allemaal in pak ‘m beet oktober hun werkzaamheden gaan inhalen, zijn dat geen onrealistische scenario’s”, aldus een politiewoordvoerder. “En dat is voor ons als politie simpelweg niet te doen.”

Vanuit het korps dan ook de dringende oproep aan hun vaste klantenkring de werkzaamheden dit najaar te spreiden. “Of beter nog: ook dan lekker thuis te blijven.” Voor wie dat niet kan opbrengen: “Doe het in ieder geval niet in september. Dan haalt iedereen hier zijn vakantie in en zijn we dus dicht.” 

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *