Politie sluit zich aan bij demonstratie klimaat activisten Stadhouderskade Amsterdam “Ze hebben volkomen gelijk”

Foto: Extinction Rebellion

7 oktober 2019 – De politiemensen die waren opgetrommeld om een einde te maken aan de illegale demonstratie van klimaat activisten van Extinction Rebellion hebben zich bij de actievoerders aangesloten.” Een leefbare planeet lijkt me nu even belangrijker dan een toegankelijke Stadhouderskade”, aldus Barry van Eekeren, pelotons commandant van de ME.

De demonstranten vragen met hun actie aandacht voor de klimaatverandering en roepen de Nederlandse overheid op om meer te doen. “Ik hoorde ze zingen ‘Police we love you, we do this for your children’. Dat kwam wel even binnen. Ik realiseerde me dat ze natuurlijk volkomen gelijk hebben”, aldus Van Eekeren. “Dus zolang er geen geweld wordt gebruikt, treed ik niet op. Ik zit hier best goed eigenlijk.”

Andere politiemensen die zijn ingezet om een einde aan de actie te maken, hebben zich bij Van Eekeren aangesloten. “Wij zijn er om de samenleving veiliger te maken toch?”, vraagt collega ME’r Said zich hardop af. “Daarvoor moet je hier wel kunnen leven. Een paar uurtjes demonstreren voor het klimaat lijkt me eigenlijk een prima invulling van mijn politietaak. En bovendien hebben ze hier gewoon betere koffie.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *