Politie, Veilig Verkeer Nederland en rapper Jebroer lanceren verkeerscampagne “Nederlandse hiphopscene echt enorm begaan met verkeersveiligheid”


Screenshot uit de clip van rapper Jebroer

10 februari 2019 – Politie VVN en Neerlands bekendste rappers slaan de handen ineen om de veiligheid op onze wegen te vergroten. “Die jongens en meiden zijn gewoon heel erg begaan met verkeer”’ aldus Jasper Fatoush, campagnestrateeg Nationale Politie. “Weet je bijvoorbeeld dat Sevn Alias nooit zonder licht fietst?”

Het recent gereleasete nummer Polizei van rapper Jebroer is het eerste resultaat van de samenwerking. “In de clip zie je hoe hij met 200 kilometer per uur over de snelweg raast en lekker vaak door rood rijdt”’ glundert Fatoush. “Je wilt niet weten hoeveel positieve reacties we daarop hebben gehad.”
Oversteken bij de zebra, wachten tot het groen is en altijd voorrang verlenen aan verkeer van rechts: muziekkanten uit de Nederhop gaan er prat op. Niet gek dus dat onder andere politie en een keur aan bekende woordkunstenaars verschillende clips uitbrengen om het verkeersbewustzijn te vergroten. Hoewel Fatoush niet alle aanstaande filmpjes wil verklappen, licht hij toch een tipje van de sluier. “Er zit in ieder geval nog iets aan te komen met Lil’Kleine die zwaar onder invloed achter het stuur kruipt, Gers Pardoel achterop de fiets en iets met Typhoon op een hele dure scooter.”

De verkeersovertredingen in de clip van Jebroer en opvolgers zijn uiteraard in scene gezet. Fatoush:”Alleen echte idioten gedragen zich zo.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *