Politie verhoogt oppastarief naar 12,50 per uur

16 juli 2020 – Coronaknuffelaars, illegale feestjes, verveelde hooligans, boze boeren of viruswaanzinnigen: als het ene opstootje voorbij is, moet de politie de volgende potentiĆ«le rel alweer in de gaten houden.
“We willen best kinderoppas spelen voor mensen die zich niet een beetje kunnen gedragen, maar dan wel tegen het gangbare tarief.”

Een belrondje was genoeg om de prijs te bepalen, aldus een politiewoordvoerder. “De ene agent bleek een nichtje te hebben die oppaste voor 8,- per uur, maar alleen als de kinderen al in bed lagen. De andere had een buurjongen die het voor 10,- deed en dan de kinderen ook uit school haalde.” Voor het politie-oppastarief was niet veel rekenwerk nodig. “Kijk bij ons liggen ze nooit te slapen en zijn het er ook nooit gewoon twee tegelijk. Om niet te spreken van hoe ontiegelijk vervelend de kinderen kunnen zijn waar wij op moeten letten. 12,50 per uur lijkt ons dus niet meer dan redelijk.”

Om toch enig maatwerk te leveren, zijn er wat concessies mogelijk. “Als mensen nou echt met niet meer dan drie gaan rellen in een verlaten weiland op pak m beet dinsdagmiddag en ze beloven er niet bij te drinken, dan kan er wellicht wel wat van de prijs af.” Ook mensen die meerdere demo’s of illegale feestjes per dag bezoeken, worden gematst. “Als we je op een dag drie keer treffen, krijg je een uurtje gratis.” En nog een kleine kanttekening: “We waarschuwen een keer, daarna delen we een tik uit.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *