Politie vernoemt gebouw naar De Pit “Zat er al een tijdje aan te komen”

30 september 2020 – Na een woonwijk, een voetbalstadion en een eilandengroep wordt er nu ook een politiegebouw naar De Pit vernoemd. Hoofd redacteur Jessica Putjes: “Fantastisch dat de politie nu ook over de brug komt.”

Trompetgeschal, honderden witte duiven en rijkelijk vloeiende champagne: de opening vanmorgen van ‘De Pit – The Building’ mocht er wezen. Putjes (lichtjes aangeschoten): “Fantastisch natuurlijk om eindelijk een plek te hebben waar we onze 80-koppige redactie kunnen onderbrengen. Of zijn het er nou 120..? Enfin. Wel hopen dat er snel ook iets dergelijks in New York en Beijing komt. Onze internationale correspondenten zijn wel een beetje klaar met werken in hippe koffietentjes.”

Het feit dat er bij de symbolische doop van het gebouw met een fles champagne eerst drie keer een ruit sneuvelde, mocht de pret niet drukken. “Alleen een beetje zonde van de drank”, aldus Putjes, “maar goed we hadden nog wat kratjes achter de hand hoor hihi. Hips.”
De enige zorg betreft de veiligheid. Putjes: “We zijn een geheim genootschap he, dus de beveiliging zorgt nog wel voor wat hoofdbrekers. Ik bedoel, je houdt zo’n plek moeilijk verborgen als er met koeienletters De Pit op de gevel prijkt.”

Over het verdere programma wil Putjes weinig loslaten. “Het is natuurlijk niet alsof we vanavond nog een illegaal feestje in een nabijgelegen natuurgebied hebben waarvan de co√∂rdinaten nog worden geappt en dat iedereen dan zelf drank meeneemt en we een vette dj hebben gehuurd en dat iedereen daarna kan blijven slapen of zo. Dat zou echt totaal onverantwoord zijn. “

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *