Politie voert ‘afscheidsreceptiequotum’ in “Een feestje per dag is echt de limiet”

10 oktober 2018 – Het korps komt met een ‘receptiequotum’ om de capaciteitsproblemen het hoofd te bieden die worden veroorzaakt door de 14.000 afscheidsrecepties van politiemensen die de komende jaren met pensioen gaan. “We stellen een limiet van één afscheidsreceptie per basisteam per dag”, aldus de landelijke capaciteits-manager Fatima Bouali. “Tenzij mensen hun feestje kunnen combineren met het rijden van noodhulp natuurlijk.”

Basisteam Noorderveer (Noord-Nederland) ondervond het effect van de hausse aan afscheidsrecepties de afgelopen maand aan den lijve. “Vorige week dinsdag bijvoorbeeld hadden we in de ochtend de receptie van Annechien en Joost, daarna een lunch met Jolanda, en een hightea met Stanly en José gevolgd door de borrel van Rens en aansluitend een etentje van Thea van HR’’, vertelt teamchef Arjo van Veen. “En dan hebben we de recepties van Willem en Bart via facetime gedaan omdat daar anders echt niemand naar toe kon.”

Het afscheidsrecepetiequotum van maximaal een feestje per dag noemt Arjo een gouden greep.
“Het is aan burgers toch moeilijk te verkopen dat er niemand aan de balie zit, terwijl er op de achtergrond tien man taart zitten te schranzen.” Ook de mogelijkheid om de receptie met het dagelijks politiewerk te combineren, geeft lucht. “Wijkagent Hannes bijvoorbeeld, wil zijn feestje per se deze maand. We hebben nu afgesproken dat we tijdens het speechen in polonaise door de wijk gaan. Dat is echt een win-win situatie.” Ook de combinatie met de noodhulp sluit Arjo niet uit. “Ik hoop alleen dat mensen een beetje netjes eten achter in de auto. Slagroomvlekken krijg je er gewoon heel lastig uit.”

Volgens capaciteits-manager Fatima hebben maatregelen nog een voordeel; veel politiemensen gaan nu later met pensioen. Fatima: “14000 feestjes spreiden over een gelijk aantal dagen betekent dat we de komende 38 jaar ieder dag een receptie hebben. Sommigen zullen dus echt een paar jaar langer moeten doorwerken voordat ze aan de beurt zijn.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *