Politie vraagt andere bedrijven om hulp “Nu even iemand anders met negatief bericht in de media”

18 juli 2019 – Na een week van sombere berichtgeving over intimidatie, racisme en integriteitskwesties, vindt de politie het genoeg geweest. “We vragen andere bedrijven hun verantwoordelijkheid te nemen en ook een rel te veroorzaken.”

Directeuren die zichzelf verrijken, omgekochte ambtenaren of een raad van bestuur die de lakens met elkaar deelt; het maakt volgens politiewoordvoerder Remi Messing niet zoveel waar de stampij over gaat. “Zaak is dat een ander de vuile was buiten hangt. Onze lijn hangt zogezegd even vol.”

Het Commissariaat voor de Media was eigenlijk de enige die de politie bijstond deze week. Messing: “Dat waren een paar prima berichten over angstcultuur. Wat me tegenvalt is dat de ict-aanbesteding van het UWV niet weer met een paar miljoen is overschreden en dat geen enkele politicus zich openlijk heeft bezat met een staatshoofd met discutabele reputatie. Je mag best weten dat ik dat vrij slap vind.”

Volgens Messing is het nog niet te laat. “Een goede rel overschaduwt de onze wel. Maar dan moeten mensen wel met een gelekte sekstape komen of zo.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *