Politie werkt met aangepaste dienstroosters wegens voorspelde sneeuw

In het hele land werkt de politie vandaag volgens een aangepast dienstrooster. De noodhulpdiensten zijn ingekort en de helft van de agenten werkt vanuit huis. “De weersvoorspelling liegt er niet om, we hebben bij de vorige sneeuwbui gemerkt hoe kwetsbaar de dienstroosters zijn. Toen zat de complete ploeg voor de nachtdienst van basisteam Dommelstroom vast in een trein middenin een weiland!” aldus Zeger de Vries, capaciteitsmanager bij de Korpsstaf.

Het is door de aanpassing erg rustig op de basisteams vandaag. Zowel burgers als criminelen worden verzocht zoveel mogelijk vanuit huis hun reguliere politiecontacten te organiseren. “Dit betekent een stijging van cybercrime, maar dat kunnen we goed opvangen door de cyber-agenten die vanuit huis gewoon hun werk kunnen doen”, aldus De Vries. Wijkagent Mark de Wit heeft z’n werkzaamheden er ook op aangepast. “Ik heb net in m’n ochtendjas wat tweets verstuurd. Bijvoorbeeld dat meneer Sentovic van de Kerkstraat 21 zijn auto van de stoep moet halen. Die zet hij daar elke dag neer dus die zal er nu ook wel weer staan.”

Op de kritiek dat het allemaal wel meevalt met de sneeuw reageert De Vries koeltjes: “Moet je iedereen eens horen als er een pak sneeuw valt en we volgens de gebruikelijke dienstroosters blijven werken… Chaos was het dan geweest.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Politie werkt met aangepaste dienstroosters wegens voorspelde sneeuw”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *