Politie zet waterwerper in tegen illegale sproei

21 augustus 2018 – Om het huidige sproeiverbod te handhaven, wordt de komende maand ook de politie ingezet. Portefeuillehouder sproeien Rene van Melle; “De Waterschappen hebben misschien drones en vliegtuigjes, maar wij hebben de waterwerper.”

Van Melle noemt het “niet meer dan logisch” dat in tijden van droogte de politie ook een deel van de opsporing en handhaving van watermisbruik voor haar rekening neemt. “We lossen het natuurlijk liever anders op, maar soms moet je mensen met gelijke munt terugbetalen”, verklaart Van Melle de inzet van de waterwerper.
Bij de handhaving wordt een Zero Tolerance beleid gehanteerd. Van Melle: “We gaan natuurlijk niet alleen tot actie over bij het illegaal bewateren van een akker. Ook als we iemand met een plantenspuit zien, gaat de kraan open.”

Om overtreders in de kraag te vatten, patrouilleren Van Melle en zijn team zichtbaar en onzichtbaar op diverse locaties. Ook meldingen via Meld Sproeien Anoniem leveren veel bruikbare tips op.

Twee van de mensen die werden betrapt op watermisbruik, zijn Gert en Thea Hoogeveen uit Appingendam. “Ik was wel even verrast toen ik het tijdens het sproeien van de begonia’s mijn voortuin uit werd gespoten”, aldus de nog nadruipende Thea. Gert: “Het is natuurlijk wel een duidelijk signaal.  En toegegeven; er komt behoorlijk wat water uit zo’n werper. Onze voortuin heeft er in maanden niet zo fris bijgestaan.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *