Politiechef Akerboom onthult ware reden vertrek. “Kon die smerige koffie niet langer verdragen.”

30 maart 2020 – Ook in tijden van corona gebeuren er nog gewone dingen. Zo werd vorige week bekend dat Henk van Essen vertrekkend politiechef Erik Akerboom opvolgt. Laatstgenoemde durft nu eindelijk de ware reden van zijn vertrek te onthullen: de ‘niet te zuipen’ automatenkoffie.

Waar Akerboom zijn rug recht hield bij de negatieve berichtgeving over interne kwesties, de leegloop van zijn korps en een zwalkende politiek, blijkt de politie-koffie voor hem een breekpunt. “Ik drink die rotzooi ook al weer vier jaar moeten jullie weten”, vertelt de politie-topman. “Al mijn hoop was gevestigd op de aanbesteding van de nieuwe koffie-leverancier dit jaar. Toen die weer werd uitgesteld, heb ik mijn conclusies getrokken. Ik kon het gewoon niet meer opbrengen om die troep nog langer te drinken.”
Een ontslagbrief schreef de korpschef niet. “Een bekertje automaten-koffie op het bureau van Ferd (Grapperhaus, minister van J&V red) leek me voldoende.”

Uiteraard is Akerboom meer dan bereid zijn opvolger met raad en daad en bij te staan. “Maar als hij me koffie aanbiedt, ga ik gillen.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *