Politiechef Akerboom verstopt plant in bureaula “We vroegen ons al af tegen wie we hem hoorden praten”

28 februari 2019 – Het wegbezuinigen van de binnenplanten bij de politie gaat niet  alleen de gewone werknemer aan het hart. Ook vanuit de hogere regionen sijpelen de eerste tekenen van verzet door. “Het was natuurlijk even schakelen toen ik ontdekte dat Erik een sanseveria in zijn ladenblok verborgen hield”, aldus Brenda Jonkman, managementassistente. “Inmidddels neem ik gewoon af en toe een scheutje Pokon voor hem mee.”

Tegen de achtergrond van steeds minder groen in de politiegebouwen, viel een extra lege plek op de vensterbank niet meteen op.  “Het enige opmerkelijke was dat de sanseveria eerder weg was dan de andere planten”, zegt Jonkman. “Maar goed daar zocht ik niet meteen wat achter.” Het werd ongemakkelijk toen Jonkman haar leidinggevende steeds vaker door de dichte deur in zichzelf hoorde praten. “Ook dat doen meer mensen natuurlijk. Wat me alleen dwarszat was dat hij steeds liefkozend ‘Sansje’ leek te zeggen.” Het kwartje viel toen de hoogste baas haar opdroeg een gieter te gaan kopen. “Ik moet zeggen: het was nogal een opluchting toen ik doorhad wat er aan de hand was. Nu durfde ik eindelijk zijn vrouw weer recht in de ogen te kijken.”

Leonard Kok, adviseur van Akerboom, laat desgevraagd weten vanaf het begin van de actie op de hoogte te zijn geweest. “Erik doet niks zonder mij”, aldus Kok. “Zo hebben we bijvoorbeeld samen gekeken naar de optimale bureaula voor de sanseveria en hoe deze er het beste inpaste (horizontaal  red.). De hoogste baas was zelf niet bereikbaar voor commentaar. Kok: “Die is net even naar Intratuin. Maar mensen die een stekje willen, kunnen zich melden. Dat regelen we graag.”

Lees ook
Alle binnenplanten weg bij de politie “Groen is gewoon de verkeerde kleur”
Politie verwijdert alle binnenplanten “Wel vervelend dat mensen nu met de koffie in hun maag zitten”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *