Politiechef: oud en nieuw dit jaar gespreid vieren. “Niet genoeg personeel om dronken malloten in heel Nederland tegelijk in het gareel te houden”

2 januari 2020 – Politiechef Eric Akerboom vindt dat oud en nieuw het komende jaar gespreid moet worden gevierd. “Er zijn simpelweg niet genoeg hulpverleners om de jaarwisseling overal op dezelfde avond te laten plaatsvinden.”

In zijn nieuwjaarswens eerder deze week noemde de politiechef de eindejaarsviering al een hoogrisico-evenement en de gevaarlijkste avond van het jaar. Zijn meest recente uitspraak gaat nog een stapje verder. “We hebben onze handen vol aan alle idioten en bijbehorende incidenten rond de jaarwisseling”, aldus Akerboom. “Eerlijk gezegd: we kunnen niet alles tegelijk. Aan een of twee steden hebben we eigenlijk wel genoeg.”

Spreiding is volgens de hoogste politiebaas de enige oplossing. “Zuid-Nederland viert de jaarwisseling in oktober, Midden in november en Noord in december. Het werkt bij schoolvakanties ook prima toch? Ik vind het eigenlijk een ontzettend goed idee van mezelf.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Politiechef: oud en nieuw dit jaar gespreid vieren. “Niet genoeg personeel om dronken malloten in heel Nederland tegelijk in het gareel te houden””

  1. Uit het Stadsarchief van Amsterdam: Politienieuws.
    8 januari 1876
    “Het oude jaar wordt zeer gevierd, waarbij de jenever een hoofdrol speelt. Twee dronken mannen waren met eenige personen op het Rokin in woordenwisseling, waarbij klappen werden uitgedeeld. De politie vermaande de onruststokers naar huis te gaan maar dit was olie op het vuur. De woede keerde zich tegen de politie-agenten en één hunner werd mishandeld alsmede een inspecteur, die in een kelder werd gegooid. Met behulp van eenige burgers werden de geweldenaars in arrest gebracht.”
    Er is in 144 jaar weinig veranderd. Toch maar oudejaarsspreiding?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *