Politiehond Bumper in Wie is de Mol 2019

3 januari 2018 – Na een eigen Facebookpagina en een eigen boek kon het bijna niet uitblijven: politiehond Bumper is de volgende ‘bekende agent’  die meedoet aan het populaire AvroTros programma Wie is de Mol. “We schatten zijn winkansen erg hoog in.”

Zowel de redactie als de deelnemers van WIDM als Bumpers vaste communicatiemedewerkers wisten het tot vlak voor de eerste uitzending geheim te houden: politiehond Bumper is kandidaat in Wie is de Mol 2019. De keus voor de viervoeter als deelnemer aan de grootste nationale tv-speurtocht lijkt een logische. “Bumper doet natuurlijk niet anders dan speuren”, zegt Milou Teeven, vaste woordvoerder Bumper. “En een BN-er is hij natuurlijk ook al.”

Gemor over oneerlijke concurrentie – een hond ruikt een mol natuurlijk op drie kilometer afstand – doet Milou af als gezeur in de marge. “Alsof een journalist of actrice geen voordeel hebben bij een spel waar list en bedrog aan de orde van de dag zijn. Bovendien is Bumper heus niet altijd in het voordeel. Een opdracht met abseilen of porto’s is voor hem hartstikke lastig. Probeer jij maar eens etherdiscipline op te brengen als je het knopje van de porto nauwelijks kunt indrukken.” Bang voor teveel roem zoals bij eerdere politie-WIDM kandidaten is de woordvoerder niet. “Bumper kan moeilijk nog bekender worden toch?”

De vraag of de hond misschien zelf de mol is, laat Milou wijselijk onbeantwoord. “Ik verklap alleen dat hij niet als eerste een rood scherm te zien krijgt. En verder: niets is wat het lijkt.”

Wie is de Mol is vanaf zaterdag 5 jan te zien op NPO1 .

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *