Politieman Dick Koole ook gestopt met mailen

31 mei 2018 – Dick Koole – die eerder dit jaar succesvol stopte met bvcm invullen – mailt nu ook niet meer. “Ik was gewoon toe aan een nieuwe uitdaging.”

Het urenregistratiesysteem bvcm niet meer invullen, doet Dick inmiddels met twee vingers in zijn neus. En dus was onze alleskunner toe aan iets nieuws. Dick: “Ik zocht iets wat iedereen vervelend vindt, maar toch blijft doen. Stoppen met mailen lag toen echt voor de hand.”

De collega’s die twijfelden of Dick de dubbele uitdaging aankon, zijn inmiddels overtuigd. “Ik mail nu al drie weken niet meer en dat gaat hardstikke goed.” Moeilijke momenten kent topper Dick natuurlijk ook. “Ik mis het ge-ccd worden bijvoorbeeld best wel. Dat onbestemde gevoel van een mailtje krijgen en toch ook weer niet, dat is gewoon heel lekker.”
Ook de afwezigheid van de eindeloze reply to all laat een leegte achter. “Ik moet toegeven; dat deed ik best vaak. Als Deborah aan het hele basisteam laat weten dat ze later is omdat ze de kinderen van school moet halen of Mo ’toppie!’ mailt aan alle 34 geadresseerden van een vergaderverzoek, dan wil ik natuurlijk ook even lekker spammen. Het geeft je toch het gevoel dat je erbij hoort.”

Ondanks de lastige momenten is Dick vooral trots. “Het is gewoon kicken dat het me weer lukt. En de steun van collega’s is ook super. De teamchef bijvoorbeeld, kwam me gister bij de plot heel lief een post-it brengen. Gewoon om even op een andere manier contact te maken. Dat raakt me dan echt.”

Dick sluit niet uit dat hij in de toekomst met nog meer dingen stopt. “Ik wil mezelf wel blijven uitdagen. Misschien ga ik hierna wel niet meer naar de kantine of neem ik mijn telefoon niet meer op.”

Lees ook: Dick Koole al ruim een maand gestopt met bvcm invullen

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *