Politieman en scheidsrechter Danny Makkelie blikt terug op WK “Beelden opvragen was ik al gewend”

5 juli 2019 – De Oranje leeuwinnen hebben de finale van het WK voetbal in Frankrijk gehaald. Hier in Nederland stijgt de Oranjekoorts tot een hoogtepunt. Met die andere Nederlandse deelnemer, Video Assistent Referee (VAR) én politieagent Danny Makkelie blikken we terug op zijn WK.

Politieagent en VAR, is dat goed te combineren?
“Jazeker, beide functies lijken veel op elkaar. Zowel op straat als op het veld word ik regelmatig uitgescholden. Ook hebben we als scheids tegenwoordig een busje pepperspray. Laatst verwisselde ik die per ongeluk met mn fluitje. Alles wat ik eet smaakt nog steeds lekker spicy zullen we maar zeggen.”

Alleen in zo’n video hokje, is dat niet saai?
“Kijk, vrouwenvoetbal is natuurlijk niet hetzelfde als mannenvoetbal. Denk aan een saaie maandag nachtdienst in de winter. Gewoon lekker tv kijken en vechten tegen de slaap. Dat gezegd hebbende: die vrouwen zeiken wel minder als ze geel krijgen. Bij mannen wordt dat toch al snel een slecht nieuws gesprek.”

Nooit spannend?
“Nou je moet er ook weer niet te Makkelie over denken hè. Snap je ‘m? Makkelie? Haha. Nee maar serieus, als ik om advies gevraagd word na een incident neem ik mn taak heel serieus. Het scheelt dat ik voor m’n werk ook vaak beelden moet opvragen. Uiteindelijk wil je toch de dader pakken. Zo’n keeper die van de lijn stapt, tja dat is wel een dingetje.
Maar ik moet nu weer verder. M’n FIFA BVCM uren invullen en m’n rooster voor volgend toernooi ruilen. Voel mijn teamchef alweer in m’n nek hijgen.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *