Politieman Willem Takes past coulancebeleid ‘natuurlijk’ ook thuis toe

10 juli 2018- Politieman in hart en nieren Willem Takes doet vanzelfsprekend mee aan het coulancebeleid wat de politie de komende maand voert. “Als mijn vrouw te laat aan tafel komt voor het eten krijgt ze voorlopig geen bon, maar alleen een waarschuwing. ”

Het is even wennen in huize Takes; kon de familie tot voor kort met enige regelmaat op een dikke boete rekenen, momenteel blijft het bij overtredingen bij een stevige reprimande of strenge blik. “Ik draag vanzelfsprekend mijn steentje bij aan de acties voor een betere Cao”, aldus Willem. Als de kinderen van Takes de komende weken hun voeten niet vegen bij het binnenkomen, blijft de mini dus achterwege. “Voor nu blijft het ook hier bij een waarschuwing.  En toen mijn vrouw vanochtend te lang met de krant bezig was, heb ik haar alleen een tijd lang forsend aangekeken.”

Niet alleen in huize Takes worden de politie-acties opgemerkt. Ook directe buren krijgen iets mee van Willem’s coulancebeleid. “Bij een buurman die te hard door de straat rijdt, bel ik natuurlijk wel even aan. Alleen de gebruikelijke bon schrijf ik niet.” Ook de buurtkinderen die lawaai maken bij het buitenspelen, blijft een print bespaard. “Een stevige waarschuwing en een gesprek met hun ouders, hoort er uiteraard wel gewoon bij.”

Er zijn ook grenzen voor Takes. “Coulance betekent niet dat je alles maar door de vingers moet zien. De chihuahua van de overbuurvrouw die hier vanochtend tegen de heg stond te urineren, heb ik natuurlijk gewoon bekeurd. En ook het konijn van mijn dochter kan op een mooie bon rekenen, als hij de grenzen van zijn gebiedsverbod overschrijdt.”

Lees ook Koningsdag 2018: Politieman Takes present met eigen hek
En Politieman Willem Takes vindt weer meeste eieren

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *