Politieman Willem Takes vindt weer meeste eieren -“Zoek altijd met de klok mee”

2 april 2018 – Het wordt een beetje voorspelbaar in huize Takes; ook dit jaar vond politieman en vader Willem weer de meeste eieren. Volgens Takes valt of staat alles met goed politiewerk. “Op een gegeven moment herken je de M.O., daarna is het makkelijk.”

Een minutieuze voorbereiding, oog voor detail en strakke regie, in huize Takes wordt tijdens Pasen niets aan het toeval overgelaten. “Ik begin altijd twee weken van te voren met het plaatsen van camera’s”, aldus Willem. “Eentje bij de keukendeur, een bij het tuinhek en natuurlijk eentje bij de vijver. Daarna is het een kwestie van beelden uitkijken en alle opnames met verdachte bewegingen veilig stellen.”

Als Willem beet heeft, zet hij zo snel mogelijk de p.d. af. “Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderen als een kip zonder kop de tuin inrennen en kostbare sporen wissen.” Op het teken van vader Willem mag iedereen naar buiten. Zoeken gebeurt met de klok mee. “De kinderen weten inmiddels dat ze alleen op het tuinpad mogen lopen. Het afzetlint helpt daar natuurlijk wel bij. Als ze denken dat ze een chocolade ei of paashaas zien, gaan ze zitten en blaffen ze drie keer. Daarna kom ik in actie om de sporen veilig te stellen. Je hebt geen idee wat voor geweldige vingerafdrukken je soms nog van zo’n ei kunt halen.”

Het feit dat hij uiteindelijk zelf met de meeste eieren naar huis gaat, schrijft Takes toe aan ervaring. “Ik doe dit nu al zo’n 15 jaar en dan ga je toch patronen zien. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat die dingen altijd op de ochtend van 1e Paasdag worden geplaatst.” Ook de vindlocaties zijn voor de ervaren Takes geen verrassing meer. “Er ligt eigenlijk altijd wel een ei achter het Krentenboompje en tussen de net opgekomen tulpen. Ook de holle rug van kikker bij de vijver is favoriet.” Over de vermoedelijke dader wil Takes in deze fase van het onderzoek niks zeggen. “Ik hou alle scenario’s open. Ik kan wel vertellen dat ik op zoek ben naar iemand met dezelfde ochtendjas en sloffen als mijn vrouw.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

3 gedachten over “Politieman Willem Takes vindt weer meeste eieren -“Zoek altijd met de klok mee””

  1. Pingback: Politieman Willem Takes past coulancebeleid ‘natuurlijk’ ook thuis toe – De Pit

  2. Pingback: Vuurwerkvrije zone voor huis politieman Takes nu al groot succes “Rustigste drie meter van Nederland” – De Pit

  3. Pingback: Koningsdag 2018: politieman Takes weer present met eigen hek - De Pit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *