Politiemedewerker Jenny Staal herstelt werk-privé balans “Alles als werk beschouwen, geeft veel meer rust”

10 januari 2019 – Politiemedewerker Jenny Staal (directie communicatie) is het nieuwe jaar goed begonnen. Vanaf nu geen disbalans meer tussen werk en privé in haar leven. “Als mijn gezinsleden een vraag hebben, vullen ze gewoon een formuliertje in.”

Willen de kinderen bij een vriendje blijven eten? Wel eerst een formuliertje invullen (minimaal 24 uur van te voren). Manlief voelt zich niet zo lekker? Even zelf ziek melden (en weer beter natuurlijk) in het personeelsadministratie systeem. Geen schone sokken? Kijk onder de S van sokken op het tabblad zelf regelen van de website van de familie Staal.
“Het is even wennen, maar het is voor iedereen een stuk duidelijker zo”, aldus een tevreden Staal. “Daarnaast: het scheelt een boel persoonlijk contact én weet ik zeker dat alle leden van het gezin gelijk worden behandeld.” Een nieuw systeem vraagt om regelmatige evaluatie. Staal: “In de maandelijkse Resultaat & Ontwikkel gesprekken, kijken we of iedereen zich aan de formats en de deadlines houdt. Verbeterpunten? Daar maken we duidelijke resultaatafspraken over.” Met een lege koelkast wordt het gezin ook nooit meer geconfronteerd. “Ik weeg tegenwoordig precies wat iedereen eet. Zo kunnen we data-gestuurd inkopen. Kan ik echt iedereen aanraden.”

Gemopper over maatwerk en bureaucratie doet de communicatieadviseur af als “weerzin tegen verandering”. Staal: “Iedereen moet gewoon nog even inzien dat het echt goedkoper en efficiënter is zo. Daar is toch de essentie.” Toch een klacht? Ook daar is in voorzien. “Mijn kinderen kunnen me altijd mailen. Ik antwoord wel vanaf een no-reply mailbox natuurlijk.”

Verwarring over andere zaken? Jenny Staal legt het graag even uit:
Korps komt met Wie is de Mol-protocol
Minder verzuim: #ziek=beter
Directie communicatie: “Je bestaat zelf niet.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *