Politiemensen basisteam nemen verwarden mee naar huis “Scheelt enorm in de overlast.”

21 mei 2018 – Politiemensen van basisteam Burgwallen (Amsterdam-Centrum) nemen sinds een maand bij toerbeurt de verwarden uit het werkgebied in huis. “Het scheelt enorm in de overlast én mensen hebben een veilige opvangplek”, aldus teamchef Esmée Visscher. “We komen eindelijk weer aan ander politiewerk toe.”

Wat begon als een experimentje rond het Paasweekend, werd binnen een paar weken de standaardwerkwijze. Esmée: “We plegen veel minder belletjes met de zorg. Daar kunnen ze vaak ook weinig met iemand, dus de meeste verwarden stonden hier een dag later weer voor de deur.”
Inspecteur Stanly Goedgebeurt is verantwoordelijk voor het rooster. “Het luistert wel nauw. Eerst zetten we zomaar wat mensen bij elkaar, maar dat ging natuurlijk niet. Bogdan bijvoorbeeld, denkt in een waan dat hij stratenmaker is. Die moet je dus niet bij Hafida zetten, die heeft enorme pleinvrees.” Ook Hassan en Gert worden niet tegelijk bij dezelfde politiecollega geplaatst. Stanly:  “Die denken allebei dat ze god zijn. Dat wordt geheid heibel.”
Ook met de woonplek van de betreffende collega wordt rekening gehouden. “In het begin maakte we nog wel eens de fout dat er iemand werd opgevangen in een straat waar hij een gebiedsverbod had. Dat overkomt ons nu niet meer.”

De aanpak vraagt natuurlijk wel enige aanpassing van het thuisfront. Stanly: “Mijn vrouw moest er wel aan wennen ja.  Het is even schakelen als er ineens iemand onder de eettafel zit te grommen of de hele middag viool speelt op een fles bleekwater. Maar inmiddels zou ze ze niet meer willen missen.” Ook de kinderen van Stanly zijn om. “Mijn dochter is vooral erg gesteld op Willem. Die denkt dat hij een konijn is, ze heeft altijd al een huisdier gewild.”

Voor eventuele verslavingsproblematiek heeft het basisteam ook een oplossing. Esmée: “De collega’s met verwardendienst, krijgen allemaal een partytent mee naar huis. Die kunnen ze inrichten als gebruikersruimte.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *