Politievlogger Jan Willem stapt over naar Mexicaanse politie voor imagoboost

3 Jul 2018 – De populaire Nederlandse politievlogger Jan Willem gaat aan de slag om het imago van de Mexicaanse politie te verbeteren.  Voor een record transferbedrag van 34 miljoen euro tekent hij een contract van 2 jaar bij de Policía Federal.

“Ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging” vertelt de YouTube ster. “In Nederland was er weinig meer aan. Al dat softe gedoe met wijkagenten en verbinding enzo. Het imago van de Nederlandse politie zit nu wel zo’n beetje op zn max.” In Mexico treft Jan Willem een politie die verwikkeld is in een drugsoorlog en de naam heeft nogal corrupt te zijn. “Dat levert natuurlijk veel toffe beelden op voor m’n vlogs. Ik denk dat ik daar zeker binnen een paar weken de 200k subscribers ga halen.”

Meer volgers op sociale media is niet het hoofddoel. “Mexico is natuurlijk ook een lekker warm land. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dat niet ook een rol heeft gespeeld in mijn keuze.” Op de vraag of hij zich nog zorgen maakt over het vele geweld tussen de drugskartels en de overheid reageert hij koeltjes. “Ik heb vorige week nog m’n AZV-toets gehaald dus dat komt vast wel goed.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *