Project ‘camera in beeld’ plaatst 13.658 camera’s om andere camera’s in beeld te brengen

Parfumeriehoudster Haifa: “De camera hiernaast kijkt echt heel vuil uit zijn lens.”

28 maart 2019 – In het kader van de privacy en de Wet politiegegevens gaat
het project ‘camera in beeld’ een nieuwe fase in. Alle particuliere camera’s die eerder in kaart zijn gebracht, worden nu in beeld gebracht door nieuw te plaatsen politiecamera’s.

“Op deze manier voldoen we aan alle regels”, Zegt Bil Vancraylinge, landelijk projectleider. “Je moet er niet aan denken dat al die particuliere camera’s zomaar alles op straat filmen, zonder dat daar toezicht op is.” Om de privacy goed te waarborgen, worden alleen de apparaten zelf in beeld gebracht. De locatie blijft onherkenbaar. Gehandhaafd wordt vooral op onrechtmatige camera-bewegingen zoals het inzoomen op bepaalde lichaamsdelen of gluren bij de overburen.

Ondernemer Haifa Bnigza uit Rotterdam is erg blij. “De camera van de avondwinkel die naast mijn parfumerie zit, is totaal onhandelbaar. Hij kijkt echt heel vuil uit z’n lens, ik voel me serieus geïntimideerd.” Andere ondernemers zijn minder te spreken. Ronald Zwartewold, opticien uit Maastricht: “Ik voel me echt enorm bekeken. Mijn camera doet geen vlieg kwaad en ik vertrouw die politiecamera aan de overkant van de straat voor geen meter. Ik vind eigenlijk dat er een onafhankelijke camera moet komen om die politiecamera in de gaten te houden.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *