Restaurants voeden politie met kerst “Kunnen die mensen toch niet weer bordkarton laten eten”

18 december 2019 – De maaltijden die politiemensen met de feestdagen krijgen, zijn berucht. Diverse restaurants en voedselbanken springen nu bij. Mario van Pizza Mario (Zwolle): “Ik heb echt nog wel een pizza’tje over hoor. 

Eten wat het midden houdt tussen nat karton en diarree, kerststollen die onder de Wet wapens en munitie vallen en desserts waar je posters mee aan de muur kunt plakken: de maaltijden die op 25 en 26 december aan de politiebasisteams worden bezorgd zijn – ondanks de goede bedoelingen – niet altijd even smakelijk. En dat merken de voedselbanken ook.

“Het is eigenlijk ieder jaar raak”, zegt Evanne Otjes van de voedselbank Delfszijl. “Met de kerst, zo tegen etenstijd staat hier ineens een rij politiemensen voor de deur. “ Wilde de extra toeloop voorheen nog wel eens tot tekorten leiden, inmiddels is men voorbereid. Otjes: “De meeste voedselbanken in Nederland leggen nu gewoon een extra voorraad aan. Dus ik zou zeggen: kom gerust langs!”

Ook restaurants dragen hun steentje bij. “Bij ons kun je sowieso aan het eind van de avond de ‘to good to go’ maaltijden ophalen”, zegt Wendel Tsjao, Chinees restaurant de Gouden Draak in Bunnik. “Die reserveren we nu voor de agenten van het basisteam om de hoek. Die mensen moeten ook eten toch?” Ook Neeltje van de naastgelegen Hollandsche Pot doet mee. “Joh ik ben dol op uniformen. Voor mijn part komt het hele politiebureau een balletje halen.”  
Het kerst-eten heeft overigens een voordeel. Jacco Vriens, teamleider cellencomplex Leeuwarden-Noord : “Laten we zeggen dat het een afschrikwekkend heeft. De arrestanten die die maaltijden krijgen, zien we echt nooit meer terug.”  

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Restaurants voeden politie met kerst “Kunnen die mensen toch niet weer bordkarton laten eten””

  1. Ok, ‘ De Pit’ is mijn ontdekking van het jaar! Ik lach mij suf. De ‘politie’-wereld ziet er weer een stuk mooier uit. Dank!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *